Hongerklopke
Blijf op de hoogte en volg Connie & Peter
24 September 2013 | Portugal, Porto
Eerst bezoeken wij nog een Porto huis en vervolgens eten wij in een zeer local restaurantje (op nauwelijks 1.5 km van het strand) vergebakken ‘backalau’, daarbij een grote fles van 1,5 liter plat water en 2 grote koffies. Totaalprijs 8 euro !! De crisis moet hier toch wel zwaar aangekomen zijn.
Wij blijven van onze koffie genieten en zien mensen van allerlei allooi binnenkomen. Man man wat smijten ze hier allemaal binnen. Niet te geloven. Compleet werd het toen de kok uit de keuken kwam. Dit aangekleed en visueel volledig volgens de kok van de muppetshow. Wij zijn gelijk als de 2 balkonzitters. Geen kwaad woord van het personeel. Deze deden super hun best en waren zeer vriendelijk. Geen enkele sprak Frans of Engels. Er werd dan maar iemand bijgehaald wie als de intellectueel doorging. Deze moest van de dames vertalen wat er beschikbaar was.
Zo gezegd, zo gedaan. “Fish and meat” zegt hij.
Op de camping kom ik toch wel een Aalstenaar tegen zeker ! Die gast was 2 weken geleden met de Moto naar Lissabon vertrokken om zijn liefke welk op reis was te komen zoeken.Hij heeft er 5 dagen over gedaan. Gaat nog een 2 tal dagen blijven en vertrekt dan over Santiago de Compostela naar huis.
Ondertussen heeft die ook van mijne wijn geproefd. Hij had geen glas en sneed dan maar een stuk uit een plastieken fles . Na wat gepalaver heen en weer begint hij over zijnen “boef-kick”. Bleek dat hem in de voormiddag iet had genuttigt…
Daags nadien de lijnbus gepakt naar Porto. Wij zaten in een naburige plaats en moesten de Douro over. Onvoorstelbaar waar dienen bus allemaal doorgekropen is. Dienen aalstenaar had ons al verwittigt.
Buiten de cafétjes aan het water, de brug gemaakt door Eifel. Ja zelfde als Parijs, vonden wij het er eigenlijk maar vuil. Dit niks te maken met de op til zijnde verkiezingen in Portugal. In de buurt van hun vuilbakken stonk het immens. Geef ons maar de overkant van de rivier waar wij zaten.
Ook onze was moet gedaan. Wij vinden hier een supermoderne automatische wasserij. Voorzien van free Wifi. Voor de 2de keer op reis wifi gevonden. Op onze laatse camping vond de uitbater er niet beter op om te zeggen dat "alle vrouwen in Portugal de was met de hand doen en ik Wifi kon gaan zoeken in het café aan het strand. Hij deed daar niet met mee. !
Als onze was droog is, en die is op ditzelfde tijdstip voor mij aan het draaien wordt het hoog tijd om door te trekken naar LISBOA. Hebben daar afspraak op zaterdag.
Bedankt alvast voor de vele berichten van de volgers. Het doet deugd.
Ik ga proberen paar fotokes toe te voegen.
Tot de volgende, als we wifi vinden.
Ciao en de groetjes aan Tineke en Thomas.xx
24 September 2013 - 15:52
Els :
Helaba,
Spannend en grappig om jullie verhalen te lezen...Peter je hebt je roeping gemist om schrijver te worden ;-) Fijn om te weten dat jullie daar de tijd van jullie leven hebben!
Toch missen we jullie! :-) Geniet er met volle teugen en drink voor ons éne mee :-) Dikke kus en knuffel voor jou, mijn zusje en Snoopy.
Tot het volgende verhaal!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
25 September 2013 - 19:48
Enrique:
Hola Connie y Pedro;
?Como andais vosotros? Espero que todo va muy bien! Me parece que vosotros encantais el Portugal.
Disfrutais el viaje!
Hasta luego,